Окупанти вперше заявили про атаку унікальними керованими ракетами-дронами

Вони запускаються з літаків і грають роль «приманок»

ФОТО: ілюстративне

У російській федерації міністерство оборони заявило про знищення двох ракет типу «MALD» України. Про цейдеться у зведенні за минулий тиждень.

«Авіацією Повітряно-космічних сил та засобами протиповітряної оборони за тиждень […] знищено дві авіаційні керовані ракети «MALD», - йдеться у повідомленні.

Довідково:

ADM-160 «MALD» - це певний гібрид між дроном та ракетою. Вони запускаються з літаків і грають роль «приманок» для навантаження ворожої системи ППО. Дальність польоту таких ракет - 460-570 км залежно від модифікації.

 Вперше про використання Україною цих боєприпасів заявили у травні 2023 року - приблизно тоді ж, коли Київ почав застосовувати на фронті ракети «Storm Shadow». У грудні російські пропагандисти заявили, що знайшли уламки цих боєприпасів на лівому березі Херсонської області. 

Раніше повідомлялося: у ГУР перерахували, яку зброю отримала рф від КНДР

Втім, загадкою залишається, коли саме Україна отримала «MALD». Адже офіційно США не передавала боєприпаси Києву. Крім того, невідомо, який саме тип літака може використовувати Україна для їхніх запусків – у США для цього слугують зокрема і F-16. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк