Окупанти з Сєвєродонецька відвели бурятські підрозділи, які не витримують боїв з ЗСУ — Гайдай

Водночас, Лисичанськ окупанти потужно обстрілюють з великого калібру

ФОТО: інформативне

Всередині Сєвєродонецька тривають запеклі бої, а Лисичанськ окупанти потужно обстрілюють з великого калібру, який пробиває бетон. Водночас, на території окремих населених пунктів Гірської та Попаснянської громад тривають інтенсивні битви.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Тривають запеклі бої у Сєвєродонецьку. Росіяни вже відзвітували, що захопили місто, але чомусь досі там гинуть їхні солдати. І чомусь вони відтягнули звідти свої підрозділи з бурятами. Буряти відступили, бо значно слабші за наших захисників і не витримують боїв із ЗСУ», — зазначив Гайдай.

За словами голови Луганської ОВА, росіяни продовжують потужно обстрілювати Лисичанськ. Вони застосовують великокаліберну зброю — 203 мм, 207 мм і бронебійні снаряди.

Прямих зіткнень у Лисичанську і біля міста немає, а ось у населених пунктах Гірської та Попаснянської громад йдуть битви. Битви розгортаються в районі Тошківки, Золотого та Катеринівки, а також на напрямку Попасна-Комишуваха.

Точаться бої в населених пунктах Гірської (де Тошківка та Катеринівка) та Попаснянської громад.

За словами Гайдая, через спеку рівень води у річці Сіверський Донець впав. Тому зараз українські захисники спостерігають за річкою, яку росіяни можуть спробувати знову форсувати.

Він наголосив, що втрати окупантів значно перевищують українські.

Нагадуємо, що є загроза заходу ворожих ДРГ на Одещину через гирло Дунаю.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк