Окупанти забрали великі десантні кораблі з Чорного моря після ураження ВДК «Мінськ»

І передислокували в Азовське

ФОТО: ілюстративне

Після ураження великого десантного корабля і підводного човна російських окупантів в Севастополі вони перемістилии три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське. Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

«Процеси, які стосуються звільнення нашої території, триватимуть і надалі. Показовим є той факт, що сьогодні російські окупанти чомусь передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське», - сказав він.

Плетенчук також зазначив, що уражений великий десантний корабель не підлягає відновленню, як через особливості пошкоджень, так і через його «досить поважний вік». Він підкреслив, що ремонтувати його безглуздо і дорого.

«Цей великий десантний корабель був учасником так званого »сирійського експресу«, тобто він постачав озброєння та особовий склад, вирішував логістичні проблеми для сирійського угрупування рф», - розповів Плетенчук.

Читайте також: раніше повідомлялося, як здійснювалася операція щодо удару по кораблю та підводному човну рф у Севастополі.

Стосовно підводного човна, речник ВМС зазначив, що це вперше, коли РФ  внаслідок бойових дій втратила підводний човен.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк