Окупанти замінували Мелітополь і погрожують зруйнувати місто у разі їхнього відступу

За словами мера, зараз росіяни захопили і контролюють всю інфраструктуру міста

ФОТО: ілюстративне

Росіяни замінували Мелітополь і погрожують підірвати місто у разі контрнаступу ЗСУ.

Російські окупанти в Мелітополі погрожують підірвати інфраструктуру міста, якщо, внаслідок контрнаступу ЗСУ, їм доведеться відходити.

Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Окупанти кажуть, що якщо вони будуть виходити з Мелітополя, а те, що вони це припускають, це вже добре, вони кажуть: «Якщо ми будемо з міста виходити, заміновано все, зруйновано буде все». І це точно не про забезпечення безпеки нашої інфраструктури», — каже Федоров.

За його словами, зараз росіяни захопили і контролюють всю інфраструктуру міста.

«Ми знаємо, що сьогодні у них є військова база на території 5-го ліцею. Це школа в центрі Мелітополя. Півтора тижні тому вони покинули заклад профтехосвіти — 24 ПТУ. Сьогодні вони можуть бути в одній школі, завтра будуть в іншій, і їм байдуже», — сказав мер.

Федоров зазначив, що окупанти розміщують свою військову техніку і військові об’єкти безпосередньо поблизу житлових багатоповерхових будинків, щоб українські військові не могли відповідати на обстріли.

«І це небезпека, бо вони стріляють, а наші війська не можуть відповідати дзеркально через загрози для цивільного населення», — підсумував він.

Нагадуємо, у МВС повідомили, що контрнаступ ЗСУ вже є на окремих ділянках фронту.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також