Окупанти знищують все КАБами: у ЗСУ повідомили, що зараз відбувається на Донбасі

Коли снаряд вагою 500, 1000 та 1500 кг влучають у будівлю чи позицію, від них нічого не залишається

ФОТО: ілюстративне

Російські загарбники вдалися до тактики «випаленої землі» на Донбасі росіяни вдалися до тактики «випаленої землі». Ворог знищує всі позиції та будівлі, скидаючи керовані авіабомби з літаків Су-34 та Су-35. Натомість некерованими бомбами окупанти завдають ударів з вертольотів Ка-52 та Мі-8. Про це розповів речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш у коментарі виданню LIGA.net.

«На жаль, КАБів у них дуже багато. Вони їх модернізують, виробляють щось своє. І зараз у них змінилася тактика випаленої землі, коли вони просто щодня використовують від двох до шести КАБів, які може нести один бомбардувальник. І вони не шкодують їх навіть на позицію мінометного чи танкового розрахунку. Тобто те, що їм конкретно заважає, вони можуть туди скинути КАБ», – наголосв він.

При цьому з точністю бомб, які випускають окупанти, є проблеми, проте коли снаряд вагою 500, 1000 та 1500 кг влучають у будівлю чи позицію, від них нічого не залишається. Євлаш наголосив, що зараз Силам оборони треба розвивати ППО та засоби РЕБ.

Читайте також: раніше український боєць розповів про зброю, яка дає перевагу окупантам і назвав спосіб протидії

«Щоб збивати курс координати цих керованих авіабомб і шукати протидію саме авіації, тому що зараз вони роблять ставку насамперед на це, тому що авіація працює на користь піхоти, на користь їхніх наступальних підрозділів. Без авіації їм буде дуже складно», – констатував він.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також