Окупанти за добу 11 разів порушували «тишу», є загиблий та поранені

76-main-v1584437415
76-main-v1584437415

Впродовж доби, 30 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню, загинув український військовий та ще двох поранено.




Про це повідомляє у «Facebook» пресцентр штабу ООС.


Неподалік населеного пункту Шуми російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.


Біля Новозванівки ворог тричі обстрілював наші позиції з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.


Поблизу Троїцького ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів.


У напрямку Катеринівки російські найманці вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.


У районі Новотошківського ворожі війська обстрілювали українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів, а з БПЛА було скинуто гранату ВОГ-17.


Неподалік Водяного окупанти вели вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.


Біля Широкиного збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.


"Унаслідок ворожого вогню, один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув, інший — дістав поранення. Також, внаслідок підриву на НВП, один військовий отримав мінно-вибухову травму.


Поранених воїнів було терміново доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників – середнього ступеня тяжкості", — повідомили у штабі ООС.


Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого.


Для припинення злочинних дій ворога українські захисники відкривали вогонь у відповідь.


Крім того, на межі Донецької та Луганської областей зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.


Станом на 7 годину ранку, вівторка 31 серпня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.


У напрямку Широкиного російські найманці обстрілювали українські позиції зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.


Біля Новозванівки противник застосовував міномети 120-го калібру.


Поблизу Нью-Йорка збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.


На ворожі обстріли українські військові відкривали вогонь у відповідь.


За поточну добу бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.


Зазначається, що про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.



varta1.com.ua: Новини