Олександр Гаркуш, 16-річний син ветерана АТО, нагороджений медаллю: влітку він врятував життя дітей

336
336

Олександр вихопив гранату у дітей, які знайшли її на звалищі й підпалили. Хлопець втратив 3 пальців, а з черевної порожнини у нього виймали осколки. Олександр Гаркуша нагороджений медаллю «За вірність національній ідеї», інформує «Цензор.НЕТ», із посиланням на видання «Ветерани».



Церемонія нагородження відбулася в Дніпропетровській облдержадміністрації. Медаль вручили за ініціативою громадської організації «Інвалідів та воїнів АТО».



16-річний Олександр Гаркуша — син військового розвідника, афганця і ветерана АТО.

Подія відбулась 1 липня цього року. Діти в селі Пашена Балка, Дніпропетровського району, знайшли гранату від гранатомета ВОГ-25П і вирішили підпалити її. Олександр побачив палаючий снаряд. Він схопив його, щоб відкинути подалі від дітей, але граната вибухнула просто у нього в руці.

Від вибуху постраждали шестеро дітей віком від 5 до 16 років. Наймолодший, Саша Редько, і найстарший, Олександр Гаркуша, зазнали найбільш серйозних травм.

Гаркуша, внаслідок інциденту, втратив три пальці на руці, а осколки від гранати від гранатомета ВОГ-25П пройшли через усю черевну порожнину.

varta1.com.ua: Новини