Олексій Арестович повідомив коли завершиться активна фаза війни

І коли кияни зможуть повернутися додому

Активна фаза війни завершиться за два-три тижні. Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю «Радіо Свобода».

За його словами, активну фазу майже завершено під Києвом, Харковом, Сумами та Черніговом.

«Навіть якщо вони десь нашкребуть якісь резерви, спробують перейти в наступ, то все одно, все закінчиться їхньою поразкою. Ну просто на тиждень це чи на 10 днів ще триватиме. Я думаю, що середина квітня, кінець квітня — кияни, які виїхали, зможуть повертатися додому», — сказав Арестович.

Арестович уточнив і подальші дії: "А потім два варіанти, або мирну угоду укладаємо і вони забираються з кінцями, або позиційна війна, вони будуть намагатися утримувати райони, які тримають. Це для них ще гірша катастрофа, ніж те, що відбулося при спробі наступу.

Тому, що вони на нашій землі, де їх усі ненавидять. Тилове постачання — це вічна проблема. Відбиваємо їх зараз тилові колони і будемо відбивати ще більше. Вони будуть стояти на місці, тобто ми точно будемо знати координати.

Це ж не ловити війська, які пересуваються у полі. Ми будемо бити по стаціонарних цілях, групових, це дуже вигідно. А по-третє піде «зеленка» так звана, тобто розквітне природа, і для партизанів, Сил спеціальних операцій, місцевих — це «лакомий кусочєк»."

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також