Олексій Данілов звернувся до українців щодо ймовірного масованого удару росії

Заспокоїв людей

Секретар РНБО Олексій Данілов звернувся до народу України на тлі повідомлень про новий масований ракетний удар Росії по Україні. За його словами, не потрібно жити в постійному очікуванні обстрілу та довіряти неперевіреній інформаці. Про це він заявив в етері загальнонаціонального телемарафону.

За словами Олексія Данілова, в Україні триває не лише війна на фронті, але й інформаційна війна, тому не варто довірятим всім “вкидам”, які поширюють у мережі, зокрема й щодо ракетних ударів.

Він додав, що до подібної інформації потрібно ставитись обережно. Насамперед щодо такої, яка стосується кількості ракет росіян. За його словами, в мережі вже шириться інформація про те, що у РФ ще дуже багато снарядів і вона може ледь не безкінечно обстрілювати Україну.

Секретар РНБО наголосив, що потрібно довіряти лише офіційній інформації від осіб, які наближені до сектору безпеки й оборони України. А от різноманітні блогери й експерти, які “сіють паніку в мережі”, повинні за це нести відповідальність.

“Я хочу всіх заспокоїти. Дивіться, коли буде ракетний обстріл, влада обов’язково вас про це повідомлятиме. Не треба жити постійно в очікуванні якихось неприємностей. Живіть своїм життям. Воно і так складне”, – зауважив Олексій Данілов.

Він пояснив, що очікування ракетного обстрілу також є дуже небезпечним. Тому він закликав громадян не “накручувати себе”. Водночас у випадку повітряної тривоги негайно прямувати до укриття.

Як повідомлялося раніше, ворог готує новий масований удар по Україні

Також, у США висловилися щодо майбутніх російських атак по Україні

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена