Омбудсман звернулася до мера Франківська через примушування до вакцинації

0e3bf6c-1
0e3bf6c-1

Уповноваженим ВРУ з прав людини було виявлено повідомлення міського голови м. Івано-Франківськ Руслана Марцінківа про те, що працівники виконавчого комітету міськради мають бути 100 % вакциновані. Про це інформує Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

У разі відмови від щеплення працівникам загрожує звільнення.

Омбудсманом направлено лист до міського голови м. Івано-Франківськ, в якому наголошено на обов’язковості дотримання Конституції та законів України.

«Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України № 3018 «Про затвердження Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 24 грудня 2020 року, вакцинацію від коронавірусу визначено як добровільну для всіх груп населення та професійних груп. А Кодексом законів про працю України заборонена будь-яка дискримінація в сфері праці; пряме або непряме обмеження прав працівників, зокрема щодо стану здоров’я, не допускається», — наголосила Людмила Денісова.

Омбудсман звернула увагу на те, що в своїй резолюції 2361 (2021) Парламентська Асамблея Ради Європи закликає та рекомендує інформувати громадян про те, що вакцинація не є обов’язковою і ніхто не може зазнавати політичного, соціального або іншого тиску для її проходження.

varta1.com.ua: Новини