Омбудсмен назвав ознаки підготовки путіна до ще більшої війни

Фото з відкритих джерел

Російський диктатор володимир путін не виключає збройних зіткнень із країнами НАТО, а його дії вказують на те, що він не шукає виходу з війни в Україні, а готується до ще більшої. Таку думку висловив український омбусмен Дмитро Лубінець  у Facebook.

«Нещодавно президент рф вніс до Держдуми законопроєкт, відповідно до якого скасовується необхідність повідомити міжнародні організації, наприклад ООН чи Раду Європи, про введення або припинення дії військового\надзвичайного стану в росії.  Цим країна-агресор у черговий раз порушує вимоги Конвенції про захист прав людини та основних свобод! Окрім того, поправки у законі дозволять керівництву рф репресувати росіян без огляду на міжнародне гуманітарне право», - підкреслив Лубінець.

На його думку це говорить про те, що президент рф не шукає виходу з війни в Україні, а готується до ще більшої. Більше того, не виключає збройних зіткнень із країнами НАТО.

Читайте також: лукашенко заявив про бажання поліпшити відносини з Польщею

«Тому міжнародній спільноті необхідно серйозно підготуватись до загроз, які йдуть з Росії. А західним партнерам – ввести додаткові санкції проти росії та надати додаткове озброєння Україні, щоб зупинити російську військову експансію. Агресія РФ продемонструвала, що злочинний режим вищого керівництва Росії не зупиниться в Україні, а може розпочати ще більш криваву війну в Європі.

РФ — це загроза для безпеки всього демократичного світу!», - додав Дмитро Лубінець.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена