ООН назвали кількість біженців з України

Фото ілюстративне

В ООН повідомили, що майже 16 мільйонів українців на сьогодні потребують гуманітарної допомоги, понад 5,3 мільйонів стали біженцями в інших країнах. Такі цифри під час брифінгу назвала гуманітарна координаторка ООН в Україні Оснат Лубрані, передає «УНН».

“Майже 16 млн українців потребують гуманітарної допомоги — води, їжі, медичної допомоги, даху над головою та захисту. Це попередні цифри, які зараз переглядає ООН з нашими партнерами. Більшість з 6 мільйонів людей ще залишаються внутрішньо переміщеними особами. Близько 5 мільйонів людей повернулися, але вони розуміють, що, можливо, їм знову доведеться виїжджати. Більше 5,3 стали біженцями в інших країнах”, — зазначила Лубрані.

Також зруйновані тисячі будівель.

“Я не можу казати точні цифри стосовно лікарень, шкіл і будинків, які були зруйновані, але це тисячі будівель. Ми не маємо наразі точних цифр”, — додала координаторка.

За інформацією ООН, понад 5 тисяч українців було вбито під час повномасштабного вторгнення росії, ще понад 5 тисяч отримали поранення.

У травні в ООН зафіксували 3974 випадки загибелі та 4654 випадки поранень цивільного населення України після повномасштабного російського вторгнення.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена