ООН шокована вбивством підлітками двох безпритульних чоловіків у Львові

Screenshot_1
Screenshot_1

В ООН шоковані вбивством у Львові та побиттям безпритульних людей в Києві, через що звернулися до української влади. Про це йдеться у заяві Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, передає УНН.

“Ми шоковані недавнім вбивством двох безпритульних чоловіків у Львові 12 вересня 2020 року і жорстоким побиттям бездомних людей в Києві в період з 15 серпня по 5 вересня 2020 року. Ці випадки демонструють більш широку картину насильства і нетерпимості в країні по відношенню до безпритульних людей. В обох випадках зловмисники, як повідомляється, знімали свої дії на мобільні телефони, а в Києві вони також розмістили відео в Telegram-каналі, використовуючи соціальні мережі для розпалювання ненависті і насильства по відношенню до бездомних людей”, — йдеться в повідомленні.

ООН заявляє, якщо українська влада не прийме термінових дій для запобігання подібних випадків у майбутньому, бездомні жінки і чоловіки як і раніше будуть піддаватися ризику насильства і ненависті в суспільстві.

“Пандемія COVID-19 посилила ризики для безпритульних людей, зменшивши їх можливості самоізоляції і прийняття інших заходів для захисту свого здоров’я та безпеки”, — зазначили в ООН.

varta1.com.ua: Новини