Оперативна інформація щодо російського вторгнення

Триває 24 доба протистояння

Розпочалася двадцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін впродовж останньої доби не зазнали. Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжували завдавати удари по угрупованнях військ ворога, який намагався утримати захоплені рубежі.

Зенітними ракетними військами та винищувальною авіацією України було уражено 12 повітряних цілей ворога — 2 літаки, 3 вертольоти, 3 БПЛА та 4 крилаті ракети.

Також, впродовж доби, українські захисники та захисниці знищили декілька колон техніки окупантів в Миколаївській та Сумській області.

Існує ймовірність, що військово-політичним керівництвом РФ буде прийнято рішення внесення змін до існуючого законодавства та розпочато відкриту мобілізацію для продовження затяжної, виснажливої війни. З метою виправдання таких дій, не виключається здійснення низки провокацій на території РФ із загибеллю мирного населення, як це було зроблено перед початком другої чеченської кампанії.

З території України продовжують доправляти загиблих та поранених військовослужбовців збройних сил РФ. Так, у місті Гомель для прийому і лікування поранених окупантів залучені усі медичні заклади, що мають хірургічні відділення. Хірурги працюють цілодобово, усі планові операції білоруських громадян або відмінено, або перенесено на невизначений термін. Фіксується великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

Ворог продовжує нести суттєві втрати. Має проблеми з логістичним забезпеченням підрозділів. Низький рівень морально-психологічного стану особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців брати участь у війні проти України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також