Оприлюднено наслідки та подробиці нічної атаки рф по Хмельниччині

В Славуті, де немає військових об'єктів постраждали заклади освіти

Фото ілюстративне

У ніч проти 25 жовтня росія атакувала територію неподалік Хмельницької АЕС. В результаті було знеструмлено 1860 споживачів у Славуті та Нетішині (Хмельницька область). Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

«Внаслідок вибуху було пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах... Відновлювальні роботи розпочнуться, як тільки енергетиків допустять на місце пошкодження», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на Хмельниччині ще 6,6 тис. споживачів залишалися без електроенергії через погану погоду.

Міський голова Славути Василь Сидор розповів в ефірі "Суспільне. Спротив", що станом на 9 ранку 25 жовтня до медзакладів з різними ступенями ушкоджень звернулося 20 людей, пише 24 Канал.

«Місто Славута – мирне місто, в нас немає військових частин, але о 4 годині ночі (25 жовтня –ред.) ми попали під бомбардування і дуже багато шкоди нанесено: пошкоджені школи, садочки, інші об'єкти критичної інфраструктури. Наразі працюють усі служби щодо максимального усунення пошкоджень, які є на території міста та ближніх сіл, »повідомив мер міста.

За його словами, у Славуті немає жодного закладу освіти, якого б не зачепила вибухова хвиля вночі 25 жовтня.

«Всі заклади освіти, у нас їх 22, всі без виключення мають руйнування. І ще багато інших об'єктів: котельні, будівлі іншого призначення», – заявив Василь Сидор.

Він також пояснив, що у лікарнях внаслідок атаки перебувають 20 людей, медики надають їм допомогу.

«Будемо надіятися на покращення. У всіх – різні ступені ураження», – уточнив міський голова.

Крім того, Василь Сидор також уточнив, що у місті 25 жовтня не працюватимуть освітні заклади.

Додамо, що уламки ворожих «Шахедів» упали на території Хмельницької області. Там є пошкодження у Славуті та Нетішині.

Читайте також: ворог атакував безпілотниками область на заході України

У Хмельницькій обласній військовій адміністрації повідомили, що в Шепетівському районі внаслідок збиття ворожих повітряних цілей їхні уламки впали на території об'єкта критичної інфраструктури. Там вибуховою хвилею пошкоджено нежитлові приміщення

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена