Опитування: Формула Штайнмаєра — зрада чи перемога

_109047319_2
_109047319_2

Після тривалих переговорів Україна погодила та підписала формулу Штайнмаєра. Про це пише «УП».

ЇЇ зміст полягає у врегулюванні конфлікту на Донбасі через надання тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу. Після проведення на непідконтрольних наразі Україні територіях виборів, легітимність яких мають підтвердити спостерігачі ОБСЄ, заплановано закріплення постійного особливого статусу цих територій.

Першими з новиною про узгодження формулу вийшли російські ЗМІ. Президентський офіс вирішив тримати паузу впродовж години  — узгождений варіант формули на брифінгу зачитав особисто президент Володимир Зеленський.

Коротко зміст домовленостей, які у вівторок досягли у Мінську, президент окреслив наступним чином:


  • Було досягнуто домовленості про початок розведення військ у Петрівському і Золотому.

  • Було усунуто останні перепони на шляху до проведення саміту «нормандської четвірки». Найближчим часом ми будемо знати вже дати.

  • «Формула Штайнмаєра» має бути імплементована у новий закон «про особливий статус», якого ще немає.

  • Ми — Україна — говоримо про місцеві вибори, до виборів до Верховної Ради це не має жодного відношення.

  • Ми не говоримо про структуру цих виборів, але ми як громадяни розуміємо, що якщо хочемо, щоб вибори пройшли згідно законодавства України, то не може бути ніяких кулеметів і кордон повинен бути наш.

  • Якщо там хтось буде, то виборів не буде. Ми ніколи не підемо на проведення виборів, якщо там є військові. Якщо там будуть будь-які війська — виборів не може бути.



varta1.com.ua: Новини