Орденом “За мужність” нагороджено військового з “ЕВАКУАЦІЇ 200”, який помер дорогою на Львівщину

Він транспортував тіло загиблого військовослужбовця 24 ОМБр

Фото: ФБ

Вчора, 4 лютого, у приміщенні Дніпровського музею АТО відбулася церемонія нагородження орденом “За мужність” III ступеня (посмертно) дружини та сина загиблого військослужбовця Збройних Сил України молодшого сержанта Геннадія Писаренка (“Писарь”). Про це повідомляє Цивільно-військове співробітництво — CIMIC.

На церемонії нагородження були присутні представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації, родичі, друзі, бойові побратими Геннадія.

52-річний Геннадій Писаренко з 2018 року виконував завдання у складі групи транспортування та пошуку тіл загиблих військослужбовців у районі проведення Операції об’єднаних сил в рамках реалізації гуманітарного проєкту Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200”.

Він підписав контракт зі Збройними Силами України і проходив військову службу у Центрі забезпечення заходів цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України. З початку російсько-української війни Генадій як волонтер Дніпропетровщини активно надавав допомогу військовим підрозділам у районі проведення АТО.

Під час церемонії нагородження відбулася презентація документальної стрічки про Геннадія Писаренка, після завершення демонстрації фільму присутні вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.

Нагадаємо, 9 листопада 2021 року під час транспортування тіла загиблого військовослужбовця 24 ОМБр Павлиська Віталія до місця поховання у м. Яворів Львівської області, трагічно помер водій та волонтер Геннадій Писаренко.

Фото: Цивільно-військове співробітництво — CIMIC

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також