Ошрафували тих, хто оновив дані в «Резерв+»: нардеп розповів першу статистику по штрафах від різних ТЦК

Розповів про три випадки, коли оштрафували військовозобов'язаних

ТЦК оштрафували українців, які оновили дані в застосунку «Резерв+», але з'явилися до регіональних центрів для уточнення даних. Про це повідомив народний депутат Олександр Федієнко у Telegram. За його словами, про ці випадки оштрафовані військовозобов'язані розповіли йому особисто.

Перший військовозобовʼязаний не був на обліку у ТЦК, але після того, як він звернувся до ТЦК щодо уточнення данних, маючи актуалізацію через «Резерв+», отримав штраф розміром 17 тисяч грн. 

 Другий, десь втратив військовий квиток, і коли прийшов оновити дані, після того, як вже це зробив через «Резерв+» отримав теж штраф 17 тисяч грн, через втрату військового квитка. 

Третій випадок схожий з другим, але там військовозобовʼязаний мав довідку від поліції щодо викрадення у нього документів разом з військовим квитком. На цього громадянина, також наклали штраф, щоправда, не 17 тисяч грн. 

«Я ходив з юристом, він допоміг оформити правильно документи. Штраф був не 17 тисяч, а 5100», - розповів військозобов'язаний.

Нардеп зазначив, що керівник цього ТЦК, можливо, має якусь іншу інструкцію розʼяснення.

Читайте також: особи з інвалідністю повинні пройти повторну ВЛК

«Всі штрафи ТЦК накладені згідно чинного законодавства, тут питань до керівників цих ТЦК, немає. Хоча мені чесно кажучи незрозуміло. У першому випадку, впевнений, що можна було обійтись і попередженням», - зазначив він.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також