Особливості атаки та шокуючі наслідки: ворог завдав масованого удару по Одещині (ВІДЕО, ФОТО)

Є постраждалі

Фото ДСНС

Вночі, під час масованої атаки росіяни випустили в напрямку Одещини 15 «Shahed» і 8 крилатих ракет морського базування. Уламками пошкоджено супермаркет і гуртожиток одного з навчальних закладів. Про це повідомила речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк в етері національного телемарафону.

З її слів, ракети доводилось збивати над житловими кварталами.

«Це означає, що саме туди ворог спрямовував ракети. І, зокрема, від падіння уламків ракет сталася пожежа й у супермаркеті. Люди отримали поранення від вибухових хвиль і падіння тих предметів, які були у супермаркеті», – зазначила вона.

Вночі рф тричі атакувала Одещину, загалом випустивши 15 дронів та 8 «Калібрів», повідомили в Силах оборони півдня України.

ППО відбила атаки, однак уламками пошкодило гуртожиток одного з навчальних закладів та супермаркет. Вибуховою хвилею у кількох будівлях понівечило вікна та балкони, побило припарковані поруч автівки.

На двох об'єктах спалахнули пожежі. Внаслідок атаки поранені троє співробітників супермаркету, їм надали медичну допомогу.

Очільник громадської ради при ОВА Сергій Братчук заявив, що ворог і надалі намагатиметься атакувати, тому Україні потрібно отримати ще більше засобів протиповітряної оборони. 

У ДСНС розповіли, що вогнеборці упродовж ночі ліквідували наслідки ворожого обстрілу Одеси.

"Найбільших пошкоджень зазнав супермаркет. Поранено 3-х співробітників закладу", - прокоментували рятувальники.

Крім того, пошкоджено багатоквартирні будинки, будівлі навчальних закладів, автомобілі, аптеку та гуртожиток вищого навчального закладу.

Читайте також: росія атакувала Україну ракетами Х-22, «Калібрами», «Оніксами» та «шахедами»

Додамо, що це вже не перша атака рф саме на Одещину. Після виходу рф з зернової угоди, систематично ведуться обстріли портової інфраструктури області.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена