Повістки в «Дії»: у Мінцифри поставили остаточну крапку над «і» в цьому питанні (ВІДЕО)

Чи буде використовуватися «Дія» як сервіс для отримання повісток

ФОТО ілюстративне

Після хвилі повідомлень про ймовірне надсилання повісток у месенджерах громадяни України знову почали активно цікавитися, чи не буде використовуватися «Дія» для отримання повісток.

На це запитання дав відповідь в інтерв'ю YouTube-каналу «Розмова» Мстислав Банік,  керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі, який керує багатьма процесами в проекті «Дія».

«Ні, повістки не будуть приходити в »Дію«. Політична позиція така, що »Дія« - це не сервіс роздачі повісток. Тому є визначені нормативно способи, якими доставляються повістки», - наголосив він.

Мстислав Банік зазначив, що ця тема з'явилася не через те, що в Україні роздають повістки.

Раніше запустилися судові сповіщення, це, наприклад, якщо хтось потрапляв у ДТП, тобі приходить як судова повістка, так і смс. У «Дії» це абсолютно безкоштовно.

«Отже, запускаються в »Дії« судові сповіщення. Перший хтось десь починає підмішувати поняття, хтось каже: »Судові повістки через «Дію». Далі вже - зіпсований телефон: на наступному етапі зникає слово «судові», залишається лише «Повістки через »Дію", - пояснив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі.

Відповідь у відео з 23:06

Тобто це все страх людей, накручені фейки, наголосив Банік. Він ще раз додав, що «Дія» - не сервіс роздачі повісток.

Читайте також: військовозобов’язаним нагадують про необхідність дотримуватися правил військового обліку

Додамо, що раніше глава Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні точно не будуть використовувати «Дію», щоб відправляти повістки. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена