Отримала глибокий опік: у Львові медики допомогли маленькій дівчинці (ФОТО)

На жаль це поширена травма, тому медики дають пораду як діяти в такій ситуації

Маленька львів’янка облилась гарячим чаєм і отримала глибокий опік. Історію допомоги дитини розповіли Варта 1 у прес-службі лікарні

На жаль, як розповідають медики - це типова ситуація, від якої ніхто не застрахований. Головне, наголошують опікові хірурги Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова — не нашкодити і знати як правильно надати першу домедичну допомогу.

Маленьку пацієнтку звати Зоряна. Дівчинці — 7 рочків.

Місяць тому вона самостійно приготувала собі чай, але не втримала чашку з гарячим напоєм. Кип’яток потрапив на тильну сторону стоп і обпік дитині 2% поверхні тіла.

Спершу батьки обробили рану маззю, що було неправильно і могло поглибити опік. І лише потім все ж підставили рану під холодну воду. Як треба діяти у таких випадках розповідає опікова хірургиня та керівниця дитячого опікового блоку Лікарні Святого Миколая Леся Стрілка: «Використовувати при опіках вміст холодильника категорично заборонено. Сметана, креми, олії — все це лише поглиблює місце ураження. Найкращий вихід — холодна проточна вода на 10 хвилин і нурофен у віковій дозі дитини, аби зменшити біль». Зорянка отримала глибокий опік. Коли дівчинка тільки-но поступили до нашої дитячої лікарні — їй щокілька днів робили перевʼязки. Згодом — уже щотижня, адже рана почала загоюватися.

Оскільки опік був глибоким, то пізніше на його місці утвориться рубці, що завдатимуть дитині дискомфорту фізичного та психологічного, оскільки це ще й косметичний дефект. Пізніше, коли утворяться рубці, наші спеціалісти почнуть проводити Зорянці лазерне шліфування.

Для довідки: Опіки — одна із найбільш частих та небезпечних дитячих травм. Щороку їх в Україні отримують близько 12 тисяч дітей. В більшості — це побутові травми. Але останні 2 роки додалася ще й значна кількість мінно-вибухових уражень, які супроводжуються опіками. А такі термічні травми — лікувати найскладніше.

Через відсутність належних умов та необхідного обладнання найважчих пацієнтів українські лікарі досі змушені відправляти за кордон. Ми ж прагнемо це змінити.

Хочемо лікувати українських дітей вдома — в Україні.

Наразі започаткована ініціатива з компанією “Київстар” та благодійною платформою добро.юей продовжуємо збирати на обладнання для дитячого опікового відділення Лікарні Святого Миколая.

Доєднатися до цієї благої справи може кожен небайдужий — за посиланням

Абоненти передплаченого зв’язку «Київстар» також мають змогу зробити разову пожертву на цей благодійний проєкт за допомогою SMS на номер 450025.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також