Отримувати схвалення допомоги Україні в Конгресі США стає все складніше, - АР

Частина республіканців проголосувала за виключення 300 мільйонів доларів з бюджету на оборону, призначених для навчання українських солдатів та закупівлі зброї

Як пише AP, багато законодавців визнають, що отримати схвалення допомоги Україні в Конгресі стає все важче, оскільки війна між росією та Україною триває. Республіканський опір допомозі набирає обертів у залах Конгресу.

Майже половина республіканців у Палаті представників проголосували за виключення 300 мільйонів доларів з бюджету на оборону, призначених для навчання українських солдатів і закупівлі зброї. Гроші пізніше були схвалені окремо, але противники підтримки України відзначали зростання їх числа.

Спікер Палати представників Кевін Маккарті, республіканець від Каліфорнії, виключив додаткову допомогу Україні з заходу, покликаного забезпечити роботу уряду до 17 листопада. Тим самим він закрив двері для сенатського пакета, який мав виділити 6 мільярдів доларів Україні — приблизно третину від суми, запитаної Білим домом. І Палата представників, і Сенат переважною більшістю голосів схвалили тимчасовий захід, при цьому члени обох партій відмовилися від збільшення допомоги Україні на користь запобігання дорогого закриття уряду.

Читайте також: У Львові посеред вулиці загорівся електровелосипед (ВІДЕО)

«Якщо настане момент, нам потрібно буде обговорити це питання, ми проведемо повне обговорення цього питання, але я думаю, що адміністрація повинна обґрунтувати, що є перемогою», — сказав Маккарті.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб