"Означатиме втягуванням у війну в інший спосіб": у Пентагоні пояснили, чому допомагають відбивати повітряні атаки Ізраїлю, але не Україні

Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх прокоментувала питання щодо допомоги союзників у відбиті повітряних атак проти України та Ізраїлю

У Пентагоні вважають, що участь НАТО у відбитті російських повітряних атак в Україні буде "втягуванням у війну в інший спосіб". Про це на брифінгу сказала представниця міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає Європейська правда.

Коментуючи слова президента України Володимира Зеленського, який просив союзників допомогти збивати повітряні цілі під час російських атак, як це робили США в Ізраїлі, вона заявила, що"ми говоримо про два дуже різні ландшафти і поля бою".

Вона нагадала, що на початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від Пентагону "все, чого вона потребує на полі бою". Представниця міноборони вказала, що українці "дуже успішно застосовували засоби протиповітряної оборони та інші засоби для того, аби продовжувати відвойовувати свої території".

Коли в неї уточнили, чи буде вважатись втручанням у війну збиття російських ракет з території Польщі чи Румунії, Сінгх сказала, що "це означатиме наше втягування у війну в інший спосіб".

Раніше в ОП заговорили про те, що війна може тривати роками

"І зараз ми вважаємо, що Україна успішно захищалась і захищається проти російських ударів по своїх містах, населенню, інфраструктурі. І ми й далі гарантуватимемо, що вони мають необхідну для цього підтримку", – додала вона.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також