П’яний водій фури намагався відкупитися від поліції біля пункту пропуску (ФОТО)

Запропонував патрульним 12 тисяч гривень хабара

ФОТО: Патрульна поліція Львіської області

У четвер, 4 серпня, у Львівській області біля пункту пропуску «Краківець» зупинили п’яного водія вантажівки. Щоб уникнути відповідальності, він запропонував патрульним 10 тис грн хабара, а згодом 12 тис грн. Тепер водієві, окрім штрафу, загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомила патрульна поліція Львівської області.

Інцидент трапився біля пункту пропуску «Краківець», що на кордоні з Польщею. Спершу п’яного водія фури «Scania» помітили працівники пункту пропуску та звернулися в поліцію.

Під час спілкування із 50-річним водієм патрульні виявили в нього очевидні ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти перевірку на стан сп’яніння мешканець Тернопільщини відмовився.

Під час складання на водія адміністративних матеріалів, він спробував відкупитися і запропонував хабар у 10 тис грн. Патрульні попередили водія про кримінальну відповідальність за такі дії, однак він продовжував наполягати на своєму і збільшив розмір хабара до 12 тис грн. Поліцейські грошей не взяли, а викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Фото: Патрульна поліція Львівської області

Окрім протоколу за керування у стані сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП) та постанови за керування без документів (ч. 1 ст. 126 КУпАП), водієві загрожує і кримінальна відповідальність за пропозицію хабара (ст. 369 ККУ).

Нагадаємо, у Львові масштабна ДТП «паралізувала» рух автотранспорту декількох вулиць (ФОТО/ВІДЕО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк