У Львові п’яний чоловік задля розваги повідомив про утримання заручника

103936-1_largeь
103936-1_largeь

Напередодні, 24 березня, на оперативну лінію «102» надійшло анонімне повідомлення. Абонент повідомив, що у Львові в квартирі ніби-то утримується заручник, якого буде відпущено після сплати викупу. Про це повідомили в поліції.

Дзвінок пролунав вночі, близько 01:00 год. У слухавку назвали навіть приблизну адресу — квартира на вулиці Городоцькій. Правоохоронці оперативно встановили особу чоловіка, який надав повідомлення — ним виявився 31-річний мешканець міста Городок.

За місцем проживання зловмисника негайно прибула слідчо-оперативна група відділення поліції. Під час опитування заявник, який мав ознаки алкогольного сп’яніння, розповів, що це був лише жарт і пояснити свій вчинок він не може.

Відносно порушника складено протокол за «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб». Санкція статті передбачає покарання — штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Правоохоронці нагадують, що неправдивий виклик пожежної охорони, поліції, швидкої медичної допомоги або аварійних служб є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено покарання.

varta1.com.ua: Новини