ПА ОБСЄ визнала росію спонсором тероризму, а «вагнерівців» – терористами

Тероризм становить одну з найбільших загроз міжнародному миру та безпеці

ФОТО: ілюстративне

У вівторок, 4 липня, Парламентська Асамблеї ОБСЄ визнала російську федерацію державою спонсором-тероризму, а ПВК «Вагнер» — терористичною організацією. Про це повідомила членкиня української делегації в ПА ОБСЄ, заступниця голови фракції «Слуги народу» у Верховній Раді Євгенія Кравчук.

«Сьогодні завершили роботу на сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ у Ванкувері прийняттям Підсумкової Декларації, яка, зокрема, говорить, що тероризм становить одну з найбільших загроз міжнародному миру та безпеці; дії »Групи Вагнера« від імені російського уряду можуть бути справедливо охарактеризовані як терористичні (наголошуючи, що президент рф особисто визнав, що »Група Вагнера« була »повністю фінансована« державою)», – написала Кравчук.

Вона також зазначила, що в декларації міститься заклик до держав-членів посилювати міжнародні норми, які чітко визнають терористичний характер ЧВК «Вагнера» та відповідальність рф як держави-спонсора цієї терористичної організації.

Кравчук висловила сподівання, що після цього низка країн, зокрема, США, також визнають росію спонсором тероризму.

«Вперше таке формулювання закріплене у офіційному документі міжнародної організації! До речі, аналогічний термін »state sponsor of terrorism« знає і законодавство США, які також є членом ОБСЄ.  Маю надію, що це рішення стане каталізатором визнання держави-агресора спонсором тероризму не лише в США, а й у всьому світі», – написала вона.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк