Папа Римський розгорнув український прапор привезений із Бучі

Папа розгорнув український прапор із «загиблого міста Буча» і поцілував його

Папа Франциск тримає український прапор, який був надісланий йому з міста Буча під час щотижневої загальної аудієнції у Залі Павла VI у Ватикані. Фото Reuters

Папа Римський Франциск засудив вбивство мирних жителів у Бучі російськими військовими і знову закликав припинити війну в Україні.

Виступаючи в середу на загальній аудієнції у Ватикані, Папа закликав покласти край «звірствам», які спостерігалися в Бучі, де тіла мирних жителів були знайдені розкиданими на вулицях.

«Ще жахливіші жорстокості відбуваються, навіть щодо цивільних осіб, жінок та дітей. Це жертви, чия невинна кров волає до неба і благає», — сказав він.

Росія неодноразово заперечувала ймовірні звірства, незважаючи на все більше доказів, які свідчать про протилежне. Відповідаючи на звинувачення президента України Володимира Зеленського в Раді Безпеки ООН у вівторок, посол Росії в ООН Василь Небензя назвав претензії проти російських військових «необґрунтованими».

Понтифік приєднався до групи українських дітей-біженців: Папа розгорнув український прапор, який, за його словами, «прийшов із загиблого міста Буча», і поцілував його. Цей крок був сприйнятий широкими оплесками глядачів.

Тоді Франциск запросив групу з близько десятка українських дітей, які зараз є біженцями в Італії, вийти разом із ним на сцену.

«Цим дітям довелося тікати і прийшли в чужу землю. Це один із плодів війни. Не забуваймо їх і не забуваймо український народ», — сказав він.

Франциск також різко критикував неспроможність міжнародних організацій припинити війну в Україні.

«Після Другої світової війни була зроблена спроба закласти основи нової ери миру. Але, на жаль, давня історія конкуренції великих держав тривала. І в нинішній війні в Україні ми спостерігаємо безсилля міжнародних організацій».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також