Папа Римський розплакався на площі, згадавши про народ України (ВІДЕО)

Під час молитви

ФОТО: Папа Римський

У четвер, 8 грудня, Папа Римський Франциск розплакався під час традиційної молитви до Діви Марії. Це сталося тоді, коли понтифік згадав народ України.

Про це повідомляє Vatican News.

 Біля підніжжя статуї Непорочного Зачаття на Іспанській площі в Римі, яка знову була заповнена людьми після двох років карантинних обмежень через пандемію коронавірусу, понтифік промовляв традиційну молитву до Діви Марії. Він традиційно говорив слова подяки від імені різних людей - молодих і старих, від дітей.

“Пречиста Діво, сьогодні я хотів би принести Тобі подяку українського народу…” - на цих словах голос Папи Римського затремтів і він не зміг одразу продовжити, захлинаючись через сльози.

Після паузи, яка тривала декілька секунд, підбадьорений оплесками людей на площі понтифік продовжив: “Я хотів би передати подяку українського народу за мир, який ми давно просимо у Господа. Натомість я все ще маю представити Тобі благання дітей, старих, батьків і матерів, молодих людей цієї змученої землі. Але насправді ми всі знаємо, що Ти з ними і з усіма стражданнями, як Ти була біля хреста Свого Сина. Спасибі тобі, наша Мати! Дивлячись на Тебе, безгрішну, ми можемо продовжувати вірити і сподіватися, що любов переможе ненависть, правда переможе брехню, прощення переможе образу, мир переможе війну”.

Раніше повідомлялося, мер Львова, під час зустрічі з Папою Римським, передав йому символічний подарунок.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк