Папа Римський розповів про свою участь у найбільшому обміні полонених між РФ та Україною

Також він наголосив, що не раз засуджував війну росії проти України попри критику його деяких заяв з цього приводу

ФОТО: Папа Франциск Римський

Папа Римський Франциск сприяв найбільшому з початку повномасштабної війни обміну військовополоненими між РФ та Україною.

Про це Франциск розповів під час зустрічі з єзуїтами в Казахстані ще 15 вересня, проте подробиці розмови стали відомі тільки тепер, пише «La Civiltà Cattolica».

«До мене приїжджали деякі українські посланці… Також прибув військовий начальник, відповідальний за обмін полоненими, знову ж таки з релігійним радником президента Зеленського. Цього разу мені принесли список з понад 300 ув’язнених. Вони просили мене зробити щось, щоб провести обмін. Я одразу ж зателефонував російському послу, щоб дізнатися, чи можна щось зробити, чи можна прискорити обмін полоненими», — розповів Франциск.

Він також повторив, що не раз засуджував війну росії проти України попри критику його деяких заяв з цього приводу.

«Я назвав вторгнення в Україну неприйнятною, огидною, безглуздою, варварською, блюзнірською агресією... Читайте всі заяви!», — сказав Папа Римський.

«Йде війна, і я вважаю, що помилково думати, що це ковбойський фільм, де є хороші і погані. І теж помилково вважати, що це війна між росією та Україною, і все. Ні: це світова війна», — висловив думку понтифік.

За його словами, жертвою цього конфлікту є Україна. При цьому Папа Римський зазначив, що не можна спрощувати причини конфлікту, а причини він вбачає в імперіалізмі.  

Нагадаємо, Папа Римський відреагував на погрози путіна ядерною зброєю.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк