Папа Римський закликав до перемир’я на Великдень

«Христос знову прибитий до хреста у матерів, які оплакують несправедливу смерть чоловіків і синів», — сказав Папа

Папа Римський Франциск закликав до припинення вогню в Україні на Великдень і до «справжніх переговорів» для міцного миру. 

Очолюючи богослужіння у Вербну неділю на площі Святого Петра, Франциск засудив війну в Україні, назвавши її «війною, яка щодня ставить перед нашими очима жорстокі розправи та жорстокість щодо беззбройного мирного населення». 

«Приберіть зброю, почніть пасхальне перемир’я, але не для того, щоб перезавантажити зброю і почати битися знову», — сказав Папа. — «Перемир’я для досягнення миру шляхом реальних переговорів, а також бажання принести деякі жертви на благо людей».

«Справді, якою буде перемога того, хто посадить прапор на купу уламків?» — додав Папа. — «Для Бога немає нічого неможливого».

Раніше цього тижня Папа Римський засудив вбивство мирних українців у Бучі, підняв і поцілував український прапор.

У своїй проповіді в неділю Франциск засудив «дурість війни» і згадав про загиблих у боях, а також про багатьох біженців, які рятувалися від насильства. 

«Христос знову прибитий до хреста у матерів, які оплакують несправедливу смерть чоловіків і синів», — сказав Папа. — «Він розп’ятий у біженців, які тікають від бомб з дітьми на руках».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт