Папа Римський знову заговорив про мир

Закликав до переговорів

Фото з відкритих джерел

Папа Римський, глава католицької церкви Франциск закликав вкотре Україну до переговорів з росією. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. Про це пише CBS News, пише ТСН

На думку понтифіка, «досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна». 

«Будь ласка. Країни, які перебувають у стані війни, всі вони, припиніть війну. Шукайте переговорів. Шукайте миру», — зазначив Папа.

Понтифік також сказав, що він щодня думає про війну в Україні, руйнівні наслідки та страждання українських дітей.

«Ці діти не вміють посміхатися. І це дуже важко, коли дитина забуває посміхатися. Це справді дуже серйозно. Дуже серйозно», — додав він.

Додамо, що раніше голова католицької церкви папа Франциск закликав Росію та Україну провести обмін полоненими за формулою «всіх на всіх».

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими відповів, що українська сторона неодноразово заявляла про свою готовність, але РФ не хоче повертати власних людей.

Папа вже неодноразово наголосив на необхідності докласти «всіх зусиль» для посередництва і переговорів, щоб покласти край «кривавим конфліктам» в Україні та секторі Газа. 

Понтифік зазначив, що «змучені народи України та Святої Землі, Палестини та Ізраїлю» сьогодні «сильно страждають від жаху війни».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також