Паркан не завада: в Одесі на декількох пляжах встановили паркани, але люди все одно лізуть у заміновану водойму

Фото: інформативне

 В Одесі на декількох пляжах з’явилися паркани із сіток.

Загородили, щоби захистити відпочивальників від мін, які припливають із моря.

До такої ініціативи вдалися декілька орендарів пляжів, які сподівались, що це стримає одеситів від небезпечного купання в Чорному морі. 

Про це інформує «ТСН».

На чорноморському узбережжі зафіксовані вже чотири випадки загибелі через підриви на мінах.

Пляжі офіційно зачинені, але це нікого не стримує.

Тож в Одесі вдались до експерименту та загородили заміноване море.

Загорожу встановили на декількох пляжах. На піску відкрили додаткові душові, але відпочивальники все одно лізуть у море. У сітці зробили діру і дорослі навіть дітей ведуть через неї.

«Лізуть. Що робити, щоб не лізли? Попереджаємо, кажемо, що не можна, що це небезпечно, але цілий день от так от і розмовляємо з людьми», — розповів працівник пляжного закладу Вадим Шпирко. 

Цьогоріч офіційно пляжі не відкривали, а отже і дно не чистили.

Тож є великий ризик порізатись у воді, кажуть рятувальники. Та головне — та ділянка води, яка ще вранці буле безпечною, ввечері може бути замінованою, бо міни постійно приносить з глибини.

«Тут багато дуже мін. У нас ось у Кароліно-Бугазі, на Ланжероні випадки є, що є навіть підриви на мінах, можуть і ракети прилетіти», — розповів водолаз-рятувальник Юрій Рощеня.

За словами військових, окупанти б’ють ракетами саме по місцях скупчення людей і по зонах відпочинку.

Це лише доводить обстріл окупантами курортної Сергіївки. Щоб не сталось нової біди, місцева влада просить не нехтувати сигналами тривоги. А поліцейські з рятувальниками чи не цілодобово женуть людей з замінованого моря. Втім, на усі пляжі їх не вистачає. 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також