Пасажири круїзного лайнера стали заручниками надзвичайної ситуації

Туристи тиждень не можуть зійти на берег

Лайнер Viking Orion у 2021 році/Фото: ВВС

Сотні пасажирів круїзного лайнера Viking Orion вже тиждень не можуть зійти на берег. Жоден порт Нової Зеландії та Австралії не дозволяє лайнеру зупинитися у них через велике скупчення мікроорганізмів на корпусі, повідомляє «ВВС».

Спершу лайнер відмовилися прийняти у новозеландських портах Крайстчерч й Данідін, потім Viking Orion отримав відмови в австралійських портах – у Хобарті й Аделаїді. Судну не дозволяють зупинку через «біообростання» – скупчення на корпусі судна мікроорганізмів і рослин, зокрема, водоростей і грибків.

Біообростання на корпусі судна небезпечне тим, що лайнер може занести чужі для певної екосистеми мікроорганізми, рослини й водорості. А ті можуть знищити або дуже змінити локальну екосистему.

У міністерстві рибного господарства Австралії заявили, що перевірка корпусу судна на наявність біообростання та за необхідності його очищення – стандартна вимога. Тим часом на лайнері Viking Orion перебувають близько 800 пасажирів, переважно це американські туристи.

На допомогу лайнеру прийшли професійні водолази, які очистять корпус судна від мікроорганізмів і рослин. Після очищення корпусу Viking Orion після очищення корпусу до понеділка має відновити свій шлях й взяти курс на Мельбурн.

Організатори круїзу попросили вибачення перед пасажирами за те, що лайнер не зміг зробити заплановані зупинки.

Viking працює з кожним клієнтом окремо, щоб компенсувати зміну маршруту і плану круїзу,– мовиться у заяві штурмана лайнера.

Як повідомлялося, колишні учасники «Дизель Шоу» розважатимуть росіян на лайнері з Сочі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також