Пенсії в Україні можуть збільшити на 10-12% наступного року

Наразі середній розмір пенсії 5800

В Україні з наступного року можуть підвищити пенсії на 10-12%. Такий прогноз зробила старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко в ефірі Громадського радіо.

За словами Ткаченко, прем'єр-міністр і міністр соціальної політики заявляють про те, що в проєкті держбюджету на 2025 рік виділено кошти на індексацію пенсій. Попри це, відсотки можливих підвищень виплат стануть відомі тільки на початку 2025 року.

Вона пояснила, що індексація пенсій залежить від інфляції та зростання заробітних плат, з яких громадяни України сплачують єдиний соціальний внесок.

Читайте також: Трамп погрожував путіну вдарити по центру москви

"Динаміка зарплат має велику сезонність. Пенсійний фонд публікує статистику щодо середньої зарплати, з якої платять ЄСВ, і в другому кварталі відбулося суттєве зростання. Тому цілком можливо, що пенсії підвищать на 10-12%. Минулого року цей показник становив близько 6%", - додала Ткаченко.

Згідно з даними Пенсійного фонду України, станом на 1 жовтня 2024 року в країні було близько 10,3 млн пенсіонерів. При цьому середній розмір пенсій становив 5 852 грн.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі