Пентагон підтвердив, що ракетний удар по Краматорську вчинила росія

Загинуло вже 52 людини

Ракетний удар «Точкою-У» по залізничній станції Краматорськ, у Донецькій області, в результаті якого загинули понад 50 осіб, здійснили російські військові, незважаючи на спроби російського командування зняти з себе будь-яку відповідальність.

Про це, на закритому брифінгу для журналістів, заявив високопоставлений чиновник міністерства оборони США.

«Очевидно, ми не погоджуємося на заперечення росіян того, що вони не відповідальні. Я б зауважив, що спочатку вони заявляли про успішний удар, а потім відмовилися від нього лише тоді, коли з’явилися повідомлення про жертви серед цивільного населення», — сказав чиновник.

Він також повідомив, що російські військові збираються застосувати 18-ту мотострілецьку дивізію ЗС РФ в районі Краматорська.

«Можна говорити про один підрозділ, який нам відомий, 18-та мотострілецька дивізія, вона перекидається на східні кордони України. Це нова дивізія, яка була сформована лише у 2021 році, у складі трьох мотострілецьких полків. як танковий полк. І наша оцінка така, що очікується їх застосування на сході України в районі Краматорська, в районі, де була ця залізнична станція. Отже, ми бачимо переміщення підрозділів і застосування більшої сили в цій частині», — сказав високопоставлений представник оборони.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також