Перелік дозволеної добровольчим формуванням зброї суттєво розширили

І змінили формулювання

фото ілюстративне

Кабмін України ​​розширив перелік зброї, яку можуть застосовувати члени добровольчих формувань територіальних громад. Про це йдеться у постанові № 403 від 5 квітня, пише «ТСН».

Відповідно до змін, слова «особистої мисливської зброї та набоїв до неї» замінили на «особистої мисливської зброї, стрілецької зброї, інших видів озброєння та боєприпасів до них».

Додамо, що інші види озброєння — включає в себе артилерійське озброєння, ракетні системи (комплекси), керовані (некеровані) ракети та їхні складові частини, комплекси (установки) для їхнього запуску та складові частини до них, засоби керування зброєю (вогнем), системи дистанційного керування ракетами, обладнання для транспортування і обслуговування ракет, гранатомети, вогнемети, міни, гранати.

«Стрілецька зброя» — вогнепальна, пневматична ствольна зброя для стрільби кулями або іншими видами патронів.

У постанові також йдеться, що перенесення чи перевезення членами добровольчих формувань особистої мисливської зброї, стрілецької зброї, інших видів озброєння та боєприпасів до них здійснюється з дозволу відповідного командира добровольчого формування.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також