Олександр Усик переміг британського боксера Джошуа

Українець переміг за підсумками 12-ти раундів за очками

У суботу, 20 серпня, відбувся поєдинок між чемпіоном світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі Олександром Усиком (19-0, 13 КО) з британцем Ентоні Джошуа (24-2, 22 КО). Український боксер захистив титули і преміг у реванші.

Поєдинок тривав всі 12 раундів. Джошуа агресивно розпочав бій, проте Усик зумів перехопити ініціативу. У восьмому та дев'ятому раундах супротивник українця провів кілька атак у корпус, але українець знову перехопив ініціативу у десятому раунді та довів бій до перемоги роздільним рішенням суддів — 113–115, 115–113, 116–112.

Битва відбулася на арені «Jeddah Super Dome» в Джидді, Саудівська Аравія.

Зараз в активі 35-річного Усика 20 перемог (13 — нокаутом) у 20 поєдинках. Чотири з них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

У послужному списку 32-річного боксера Джошуа 24 перемоги (22 — нокаутом) і три поразки. Вперше Ей Джей програв у червні 2019 року Енді Руїсу, але в грудні того ж року переміг мексиканця в реванші та повернув собі титули.

Усик же після бою подякував усім. І заявив, що цей бій присвячує Україні та Збройним Силам. А також про те, що наступний бій хоче провести проти Тайсона Ф’юрі. Все заради того, щоб стати абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі.

Нагадаємо, минулого року Олександр Усик у Лондоні переміг Ентоні Джошуа і став чемпіоном за версіями WBA, WBO, IBF і IBO.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також