«Переписувалися з красунями»: окупанти видали координати військової бази

Загалом, знищили базу окупантів

Фото ілюстративне

Українські хакери встановили координати російської військової бази поблизу тимчасово захопленого Мелітополя за світлинами, використовуючи фейкові акаунти в соцмережах. Про це IT-фахівець і засновник групи «Hackyourmom» Микита Книш (до початку повномасштабної війни очолював компанію «HackControl») розповів в інтерв'ю «Financial Times», опублікованому в неділю, 4 вересня.

Хакери використали фейкові профілі привабливих жінок у «Facebook» та інших російських соцмережах і обманом змусили окупантів надсилати їм фотографії, які пізніше геолокували та відправляли українським військовим.

За декілька днів базу було знищено українською артилерією.

Хакери з «Hackyourmom» також зламали тисячі камер відеоспостереження в білорусі й на тимчасово захоплених українських територіях і написали код, який дозволив відокремити звичайний трафік від пересування військової техніки, а дані передавали військовослужбовцям.

Вони досі стежать за зламаними камерами та поділилися з FT нещодавнім зображенням російського військового корабля в порту окупованого Севастополя.

Команда Книша причетна і до показу сюжетів про вбитих окупантами мирних мешканців на російських телеканалах, виведення з ладу російських сайтів, витоку баз даних російських військових підрядників, затримки десятків рейсів у росію через неправдиві загрози вибуху та інших атак. FT пише, що чиновники й інші хакери підтвердили виданню деяку інформацію, якою поділився Книш.

Раніше повідомлялося, що українські хакери зламали кримське телебачення.

varta1.com.ua: Новини