Переплутав? Громадянин заявив, що переміщує лише кухонні стільці: незаконне ввезення швейцарських годинників

1470905_1532401
1470905_1532401

Співробітники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Львівської митниці ДФС викрили спробу ввезення, з порушенням митних правил, 11 швейцарських годинників. Водій, громадянин України, на автомобілі «MITSUBISHI GRANDIS» прямував з Республіки Польща в Україну з приватної поїздки через пункт пропуску «Шегині–Медика» митного поста «Мостиська» Львівської митниці ДФС.

Він обрав формою проходження митного контролю смугу спрощеного митного контролю — «зелений коридор», тобто своїми діями заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.

Громадянин заявив, що переміщує лише кухонні стільці, які не перевищують неоподатковувану норму для громадян.

Під час проведення митного контролю транспортного засобу, у місці поглибленого догляду транспортних засобів та товарів, на дні сумки для речей було виявлено швейцарські годинники торговельної марки «TAG HEUER» різних моделей у кількості 11 штук.

Таким чином громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом використання засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею ч. 1 ст. 483, 471, Митного кодексу України.

За вказаним фактом складено протокол про порушення митних правил, а виявлені годинники тимчасово вилучено.

varta1.com.ua: Новини