Переправляли чоловіків призовного віку до Польщі: у Львові викрили групу осіб

Ціна питання була 6000 доларів

У Львові затримали групу осіб, які за 6000 доларів США «допомагали» з нелегальним перетином кордону чоловіків призовного віку. Про це повідомили, 20 червня, у прес-службі прокуратури Львівської області.

Так, за даними слідства, троє громадян організували схему нелегального переправлення через кордон чоловіків призовного віку до Республіки Польща.

«Для цього мешканці Львова за 6000 доларів США забезпечили включення військовозобов’язаного чоловіка до інформаційної бази даних “Шлях”, що надає можливість безперешкодного виїзду за кордон в умовах воєнного часу», — повідомили в прокуратурі.

Двох фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання 6000 дол. США. Щодо третього фігуранта вживаються заходи з метою оголошення останнього в розшук.

«За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру групі осіб в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України)», — йдеться у дописі.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, що в Україні оголошені воєнний стан та загальна мобілізація. На період дії воєнного стану чоловікам — громадянам України віком від 18 до 60 років обмежено виїзд за межі країни.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також