Перевозив заборонені ліки: у Львові контрабандисту «світить» до 12 років

435465
435465

У Львові затримали 26-річного чоловіка, який намагався ввезти з Польщі в Україну понад 107 тисяч таблеток, що містять у своєму складі прекурсор «псевдоефедрин».


Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області сьогодні, 10 січня.

«У середу, 8 січня цього року, 26-річний мешканець Львівщини намагався автівкою ввезти із Польщі до України таблетки, що містять у своєму складі прекурсор «псевдоефедрин». Зловмисник переховував їх у конструктивних порожнинах легкового автомобіля», — сказано в повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, що до цього препарату встановлюються заходи контролю, а обіг таких пігулок є обмежений, оскільки вони належать до переліку наркотичних.

Молодику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів).

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Судове засідання відбудеться в п’ятницю, 10 січня, у Галицькому суді м. Львова.

За вчинене фігуранту справи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини