Перша група українських пілотів пройшла базову підготовку на F-16

Навчання почалося у серпні

Перша група з шести українських пілотів пройшли базову підготовку у Королівських ВПС Великобританії і зараз навчається керуванню винищувачами F-16 у Данії. Про це повідомила прес-служба британського уряду.

«Навчання у Британії почалося у серпні. Його вже закінчили шість досвідчених льотчиків-українців. Ще десять пілотів-стажерів продовжують базову льотну підготовку, освоєння авіаційної медицини і тренування у центрифузі у Британії», - йдеться у повідомленні.

Крім пілотів, десятки українських авіатехніків також проходять підготовку, орієнтовану на інженерну справу.

Британський міністр оборони Грант Шаппс заявив, що пишається «підтримкою, яку Королівські ВПС надають наступному поколінню українських бойових пілотів і наземних екіпажів, які будуть першою лінією оборони у захисті неба України».

Британська програма має на меті надати пілотам навички, необхідні для переходу до наступного етапу підготовки до освоєння західних винищувачів, і наблизити їх до польотів за стандартами НАТО.

Пілоти проходять практичні заняття на літаках Grob Tutor. Вони вивчають загальні процедури керування, пілотування за приладами, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю.

«Ми разом йдемо далі, гарантуючи, що в майбутньому Україна матиме сучасні військово-повітряні сили, сформовані на базі високоефективних винищувачів четвертого покоління F-16... Це значний крок вперед у порівнянні з нинішніми можливостями України радянських часів», - йдеться у повідомленні.

Британія продовжить навчання українських пілотів і наземних екіпажів у 2024 році.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також