Перші рішення: у Львові на місці ракетного обстрілу провели оперативне засідання комісії з надзвичайних ситуацій (ВІДЕО)

Як будуть компенсовувати мешканцям наслідки атаки

У Львові на місці ракетного удару 15 лютого провели оперативне засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Про це інформує прес-служба ЛМР.

За даними міської влади, пошкоджено 18 житлових будинків. Вибито понад 400 вікон. Зараз приведуть плівку, щоб швидко закрити вибиті вікна. Також є пошкоджені двері, сходові клітки.

"Також приймаємо зараз рішення про компенсацію до 12 тисяч гривень за кожне вибите вікно і до 8 тисяч – за двері. Працюємо з благодійними організаціями, бо є певні речі, які ми, як місто, не зможемо покрити.Уражено дві школи та один дитячий садок. Учні тих шкіл відсьогодні тимчасово будуть навчатися онлайн.В бізнес-центрі на вул. Науковій, 7а буде виїзний ЦНАП для оперативної роботи.Маємо максимально оперативно допомогти людям і відновити всі уражені будівлі", – сказав під час засідання Андрій Садовий, міський голова Львова

В управлінні освіти міста, пошкодження є у дитячому садочку №165,  школі №45 та приватній Школі вільних та небайдужих. 

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко зазначив, що на ліквідацію наслідків ракетного удару, як для мешканців, так і для бізнесу, будуть виділяти кошти з резервного фонду. Постраждалому бізнесу передбачені виплати по компенсаційних ваучерах, зараз на місці здійснюються обстеження.

Було пошкоджено Центр зайнятості, його зараз також обстежують.

В міському управлінні охорони здоров’я уточнили внаслідок атаки постраждали троє людей, які мешкали в будинках на вулиці Науковій. Вони зазнали легких тілесних ушкоджень – це різані рани частин тіла та гематоми. Їм оперативно надали допомогу на місці. 

Попередньо повідомлялося, що вибуховою хвилею пошкоджено 16 будинків. Зараз на місці працюють усі відповідні служби.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена