Петиція про обмеження некритичних витрат з держбюджету набрала 25 тисяч підписів

В Україні купували навіть барабани

Петиція щодо обмеження некритичних бюджетних витрат для зростання обороноздатності України зібрала 25 тисяч голосів, необхіжних для її розгляду. Про це повдомив автор електронної петиції до уряду громадський активіст Святослав Літинський.

Автор петиції закликав невідкладно обмежити некритичні витрати держбюджету «для забезпечення армії дронами, автомобілями, броньованими медичними евакуаторами та іншими необхідними речима».

Автор зазначив: «Ми ж купуємо барабани та ремонтуємо внутрішньоквартальні дороги чи дитячі майданчики, які не мають критичного значення на даному етапі... І покладаємо постачання критично важливих товарів на плечі волонтерів, а не держави...».

У тексті петиції автор вимагав:

  • ухвалити відповідні рішення та відкласти всі некритичні витрати на період після війни;
  • всі вивільнені гроші скерувати на безпосередні оборонні потреби.
  • відкриті закупівлі і прозора, відкрита звітність за перерозподіленими сумами.

Читайте також: Юрій Горбунов прокоментував скандал і пояснив, що 33 млн гривень з держбюджету на комедійний серіал «це не великі кошти»

Святослав Літинський звернув увагу на те, що доходи держбюджету за перше півріннчя 2023 року, а саме кошти від закордонних країн і міжнародних організацій склали 225 315,7 мільйона гривень. Тим часом, за його словами, видатки на духовний та фізичний розвиток, освіту, соціальний захист та соціальне забезпечення, разом дають співмірну суму 221364 мільйонів гривень.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також