Петицію «Врятуйте Маріуполь» підтримали майже 600 тисяч людей

Долучайтеся! Про важливий міжнародний розголос говорили і військові з «Азовсталі»

Активісти, неурядові та некомерційні організації, політики та знаменитості, закликають Організацію Об’єднаних Націй і Генерального секретаря ООН та регіональних лідерів з усього світу розпочати невідкладну процедуру порятунку Маріуполя.

У петиції автори закликають:

  1. Відновити засідання одинадцятої надзвичайної спеціальної сесії Генеральної асамблеї ООН, для розгляду гуманітарної ситуації у м. Маріуполь, що склалась у зв’язку з агресією проти України.
  2. Ми вимагаємо від Генеральної асамблеї прийняти резолюцію, якою зобов’язати Російську Федерацію, країну агресора, забезпечити евакуацію усіх осіб із «Азовсталі» на територію, підконтрольну українському уряду, або на територію третіх безпечних країн.
  3. Закликаємо усіх світових лідерів вжити всіх необхідних заходів для забезпечення та виконання резолюції, та виступити гарантами безпеки.

«Ми закликаємо Організацію Об’єднаних Націй, Генерального секретаря ООН, а також регіональних лідерів з усього світу, розпочати негайну процедуру «Еxtraction» евакуації цивільних, всіх поранених, тіл загиблих та військовослужбовців України із заблокованого Маріуполя», — йдеться у петиції.

Сьогодні, 8 травня, військовий Ілля Самойленко, який давав брифінг з «Азовсталі» повідомив: «Міжнародний розголос став настільки великим, що зараз дуже багато петицій і заяв щодо нашого порятунку. Багато людей хочуть допомогти, але вони не знають як. Втрутитись могла б бути будь-яка країна, лише не росія і не та, що підтримує росію. Будь-яка країна, яка має достатньо мужності втрутитися і зупинити росію, це було б добре для нас».

Станом на 16:35 год 8 травня, петицію підтримали 594 050 людей.

Підписати петицію можна за посиланням: https://www.change.org/p/save-mariupol-2d79885d-4471-401c-b723-e32a12cc9493/u/30520015.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також