Під час акцій протесту поліція заарештувала Йосипа Сталіна (ФОТО)

Сталін був серед лідерів протестів у Шрі-Ланці

Ілюстрація: 5 Канал

Поліція Шрі-Ланки заарештувала декількох лідерів протестів, через яких президент Готабая Раджапакса втік з країни. Одним із затриманих виявився Йосип Сталін. 

Про це повідомляє «The New York Times».

Як з’ясувалося, Сталін є лідером профспілки вчителів та одним із найактивніших протестувальників проти президента Шрі-Ланки. Видання зазначає, що він був лідером протестів, які скинули Раджапаксу у липні. Сам Сталін висловив невдоволення своїм затриманням та звернувся до громадськості.

«Право на протест — це демократичне право. Який злочин я вчинив? Я вкрав державні гроші чи вбив людей?», — сказав протестувальник.

Рух протесту тривав на Шрі-Ланці декілька місяців, що змусило колишнього президента Готабаю Раджапаксу, чия родина політично домінувала в країні впродовж двох десятиліть, минулого місяця втекти та подати у відставку.

9 липня у Шрі-Ланці, внаслідок найбільшої кризи в історії країни, тисячі протестувальників пішли на штурм президентського палацу, змусивши главу держави Готабаю Раджапакса втекти з країни.

Заарештований — секретар місцевої Спілки вчителів. Названий на честь керівника СРСР Йосип Сталін є найвищим активістом, заарештованим після протестів, що призвели до відставки президента.

Скриншот відео

Як повідомлялося, у Дніпрі вивісили величезний прапор зі Сталіним.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий