Під час обстрілів біля Золотого загинув Максим Хітайлов

maksim-hitajlov
maksim-hitajlov

У бою під населеним пунктом Оріхове, у Донецькій області, 18 лютого загинув один із наймолодших бійців ЗСУ Максим Хітайлов. Про смерть бійця першим написав у своєму «Telegram»-каналі нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко, передає «OBOZREVATEL».

Один з бійців розповів, що Максим служив за контрактом. А під час нападу проросійських військ виявився на спостережному пункті.

Гранатометник Максим Хітайлов входив до 72-ї окремої механізованої бригади. Офіційно ім’я бійця поки не підтверджують ні в самій бригаді, ні в штабі ООС.

«Він перебував на спостережному пункті разом з іншими бійцями, які були поранені. Бій відбувся під Оріховим. Проти наших бійців була використана артилерія. Максим першим потрапив під вогонь. Решта хлопців, які були з ним на позиції, поранені», — розповів боєць.

Як повідомляють у «Facebook»-групі «Типовий Сєвєродонецьк», тіло загиблого військового наразі у бойовиків.

Максиму 7 жовтня 2019 року виповнилося лише 22 роки. Він родом з Полтавської області, де живуть його рідні. У школі, де він навчався, його пам’ятають досі, і вже знають про те, що трапилося.

«Максим навчався в нашій школі до 9 класу, а потім пішов у технікум у Миргороді. Він добре вчився, перемагав у різних конкурсах. Так, у 2013 році він був переможцем конкурсу »Кришталева сова« Міністерства освіти. Він займався спортом. І про нього найкращі спогади. Вибачте, ми щойно дізналися про те, що трапилося. І просто в шоці від цього», — сказав Олександр П’ятницький, директор школи в селі Вирішальне, Полтавської області.

У лютому 2017 року Максим закінчив Миргородський художньо-промисловий коледж Національного університету «Полтавська політехніка» за спеціальністю технолог. Тут він навіть перемагав у конкурсі на «найкращу кімнату» в гуртожитку.

varta1.com.ua: Новини