Під час перетину кордону документи українців перевірятимуть по-новому: що змінилося

Пояснили у ДПСУ

Прикордонники зможуть перевіряти дані про українців, які збираються виїхати з України, автоматично з різних баз і реєстрів, до яких раніше був обмежений доступ. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демчеко в ефірі національного телемарафону.

Зокрема, йдеться про зміни, які вніс Кабмін до правил перетину державного кордону громадянами України з метою забезпечення органам охорони Державної прикордонної служби під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску доступу до інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних, держателем чи адміністратором яких є органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

 За словами Демченка, цифровізація перевірки документів пришвидшить процес перетину кордону та виключить можливість використання підробок.

Вводячи інформацію про людину, яка проходить паспортний контроль, прикордонники отримуватимуть підтвердження у відповідних базах.

Повноваження Держприкордонслужбі отримувати електронні дані з усіх державних реєстрів і баз щодо громадян, які виїжджають за межі країни, шляхом інформаційного взаємообміну було надано постановою Кабміну від 9 серпня.

ДПСУ буде укладати договори з тими держорганами, які є утримувачами окремих баз даних,  щоб узгодити усі моменти щодо використання персональної інформації стосовно осіб, які будуть перетинати кордон.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також