Під Києвом підірвали помічника Валерія Залужного

Вічна памʼять!

У селі Чайки на Київщині загинув військовий під час необережного поводження з гранатою. Про це пише Українська правда.

"В селі Чайки в себе вдома внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинув 39 річний військовий.  Його 13 річний син тяжко поранений, його шпиталізували.

Дані в ЄРДР внесено за фактом загибелі людини та за статтею 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вдома ще були дружина та донька військового. За попередньою інформацією, вони не постраждали" - йдеться у повідомленні. 

Загиблий – Геннадій Честяков – працював помічником головнокомандувача Валерія Залужного.

При огляді квартири поліція виявила ще п'ять цілих гранат.

За даними Есересо, він прийшов додому з подарунками на день народження. При відкритті одного з яких стався вибух. Ймовірно, це була коробка з пляшкою та чарками.

Валерій Залужний підтвердив загибель помічника:

«Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. 

Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. 

В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині…

З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією.»

Він уточнив, що причини та обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт