Під Кремінною загинув ексжурналіст BBC Олександр Бондаренко

Пішов добровольцем у перший день

Фото: ілюстративне

На фронті загинув колишній співробітник BBC News Україна Олександр Бондаренко. Захисник прийняв останній бій минулого тижня під Кремінною.

Про це сьогодні, 28 квітня повідомили його друзі та колеги. В українській редакції BBC Бондаренко працював у 2007 – 2011 роках.

У Національній спілці журналістів України повідомили, що на фронті загинув український військовослужбовець і журналіст, співробітник Агентства стратегічних комунікацій RMA Олександр Бондаренко.

«Саша загинув у бою. Пішов добровольцем у перший день. Людина сталевої сили волі. Людина правильних мотивацій. Людина з найкращим у компанії плейлистом. Наш великий розум. Наш гумор. Наш чарівний голос. Царство Небесне,»– зазначив колега Бондаренка з RMA Василь Самохвалов.

Також про загибель захисника написав його друг Максим Саваневський.

«Бонд. Дуже світла і щира людина. З посмішкою, яка робила будь-яку зустріч прекрасною. З безкомпромісністю, яка підкупляла. Його музика робила наші корпоративи незабутніми. А витончене почуття гумору – веселими. Сашка любили. Бонд з першого дня пішов добровольцем на фронт. Луганщина нам подарувала неймовірну людину. А війна забрала. Дякую тобі за все», – розповів Саваневський.

Олександр Бондаренко – філолог за фахом. Він навчався в Луганському педагогічному університеті. Працював радіоведучим на FM-радіо в Луганську, на BBC Україна і ТРК Україна, а пізніше – у сфері комунікацій.

Улітку 2021 року кандидатуру Бондаренка обговорювали як одну з можливих на посаду прессекретаря президента Володимира Зеленського. Також він зміг стати професіоналом у плаванні.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів